וובינרים הם דרך מצוינת להגדיל חשיפה, להעביר את המסר, ליצור לידים עבור העסק שלך וכל זה כשזה נערך עם משתתפים מחוץ לארגון.

במאמר זה, אני מתאר שתי אפליקציות: זום (Zoom) ו- טימס (Microsoft Teams).

מה זה זום?

זום היא שירות ועידת וידאו (Video Conference). הושק בשנת 2011, מטה Zoom הוא בסן חוזה, ארה"ב. הלקוחות העיקריים של זום הם כל סוגי הארגונים הממוקמים ברחבי העולם. הפלטפורמה זמינה בספרדית, אנגלית ובשפות שונות – עברית לא ביניהם, בשלב זה. זום זה שם החברה וגם שם השירות. מבולבלים? קראו כאן

מה זה Microsoft Teams?

Microsoft Teams היא שירות שיחות וידאו כחלק משירות Microsoft 365 (לשעבר Microsoft Office 365). הושק ב-2017 המטה הראשי שלה ברדמונד, וושינגטון. הלקוחות של Microsoft 365 ושל Microsoft Teams הם ארגונים ברחבי העולם שמנהלים את התשתית הדיגיטלית שלהם באמצעות שרתים של מיקרוסופט ותוכנות של מיקרוסופט כמו Outlook, SharePoint ותוכנות אחרות. הפלטפורמה זמינה בספרדית, פורטוגזית ושפות אחרות אבל לא בעברית.

תוכן עניינים

מה זה וובינר?

וובינר היא שיחת וידאו בשידור חי שבה רק הדובר יכול לפתוח מיקרופון, רק הדובר יכול לפתוח מצלמה ורק הדובר יכול לשתף מצגת. המשתתפים בוובינר רואים ושומעים והתקשורת שלהם עם הדובר היא בהקלדה באמצעות מנגנון שאלות ותשובות (Q&A) או בצ'אט (Chat).

רגע, אבל כך לא מתנהלת שיחת וידאו?

שיחת וידאו בה כל המשתתפים יכולים לפתוח מצלמה, שיחת וידאו בה כל משתתף יכול לפתוח מיקרופון ולשתף מסך – זה לא וובינר, זה מיטינג. מיטינג מיועד לפגישת צוות, לפגישה עם פורום קטן ומצומצם שמוכר לך. שימוש נוסף במיטינג הוא עבור קהילה כמו למשל אסיפת דיירים אבל אנחנו פה במאמר בו הדגש הוא פתרון לארגון לעריכת מפגשי וידאו עבור לקוחות, בין אם הם לקוחות בפועל או לקוחות פוטנציאלים.

מה זה וובינר בהרחבה

מה לחפש באפליקציות וובינר?

אתה רוצה להיות מסוגל לארח את הוובינר שלך ללא בעיות טכניות – זה אומר שהקהל שלך צריך להיות מסוגל לשמוע ולראות אותך בבירור, אתה צריך להיות מסוגל לשתף את המסך שלך ולהדגים דברים בצורה חלקה ללא השהיות. צריך להיות קל עבור הקהל שלך לקיים איתך אינטראקציה במהלך וובינר חי.

האם זום טובה לאירוח וובינרים?

אחד הדברים הטובים בזום הוא שהיא מאוד פופולארית. המשמעות היא שלקוחות שתזמין לוובינר שלך, כבר השתתפו בזום, מכירים את האפליקציה ובטוחים בשימוש בה ולכן זה "טבעי" מבחינתם להצטרף לשידור עם תוכנה שהם מכירים ויודעים לתפעל.

מבחינת תכונות הוובינר, לזום יש את כל מה שנדרש לשידור ומעבר. באפליקציה יש הרבה מאוד תכונות מתקדמות, למשל: יותר מערוץ שמע אחד – מיועד עבור תרגום סימולטני, תרגום טקסטואלי לשפות בזמן אמת המוצג בכתוביות ועוד.

המשתתפים שלך לא צריכים להירשם ל-Zoom כדי להצטרף לוובינר שלך. אפשר להזרים את השידור ל- Facebook Live ו-YouTube Live – כך שתוכל לקיים וובינר חי בשלושת הפלטפורמות רק באמצעות זום, שזו דרך מצוינת למשוך יותר קהל!

האם Teams טובה לאירוח וובינרים?

אתה יכול לארח וובינרים באמצעות Microsoft Teams ויש לה הרבה תכונות להציע. עם זאת, המשתתפים זקוקים לחשבון ותוכנה של Microsoft Teams כדי להצטרף לוובינר וזה מקשה על הכניסה לשידור.

אני חושב ש-Teams זה נהדר אבל היא נבנתה בשביל צוותי עבודה פנים-ארגוניים כדי להיפגש ובזה חוזקה. אני חושב שאם אתה משתמש בוובינרים כדי להגביר את הנראות העסקית שלך כדי להשיג יותר לידים ממשתתפים מחוץ לארגון, אז אתה צריך תוכנה שניתן לגשת אליה בקלות ולשם כך זום מתאימה.

איכות וידאו ואודיו: Zoom או Microsoft Teams

כשזה מגיע לאיכות וידאו ואודיו, גם Zoom וגם Teams מציעים חוויות באיכות גבוהה והבחירה בין השניים תסתכם ככל הנראה בהעדפה אישית.

אבטחה: ZOOM בהשוואה ל- Microsoft Teams

שתי האפליקציות מציעות אמצעי אבטחה, הצפנה, סיסמאות, אימות דו-שלבי ועמידה בתקנים בינלאומיים.

הנקודה, לדעתי, היא לא מה כל אפליקציה מאפשרת, אלא איך עושים בה שימוש.

למה הדבר דומה?

במשרד הפיזי שלך יש אמצעי הגנה שונים: מנעול לדלת, אזעקה, מערכת מצלמות ואולי גם אמצעים נוספים, השאלה אם אתה מפעיל אותם / עושה בהם שימוש?

עם העלייה בשימוש בזום בתקופת הקורונה והפופלאריות הגדולה של התוכנה קרו בזום מספר אירועי אבטחה ופרטיות מתוקשרים שהטרידו את החברה לפני כמה שנים. מאז האבטחה הפכה במהירות לעדיפות עליונה בזום, והחברה עבדה במרץ לתיקון פגמים ואפשרה הצפנה מקצה לקצה לפגישות. ברוב המעגלים הטכניים, תכונות האבטחה של Zoom נחשבות ליציבות בדיוק כמו כל אחת מפלטפורמות ועידת הווידאו המובילות האחרות בשוק כיום.

להזכירך, בזום וובינר למשתתפים: אין לחצן מיקרופון, אין לחצן מצלמה, אין יכולת לשתף מסך ולכן הם לא יכולים להפריע או לסכל את מהלך השידור.

הבדלים עיקריים בין Zoom ו-Microsoft Teams

כשמדובר בוובינרים ופגישות עם משתתפים מחוץ לארגון, היכולות של זום חשובות לאין ערוך ולכן זום עדיפה.

אבטחה: שתי המערכות מספקות אמצעי הצפנה והגנה. Microsoft Teams מציעה הליכי אימות רב-שלבי והגנה על אובדן נתונים. דרישות האבטחה של מיקרוסופט עשויות להיות בחירה טובה יותר לעסקים שיש להם עוד תקנות שצריך לציית להם כמו משרדי ממשלה, אבל בתקשורת מול לקוחות שאינם חלק מהארגון זה לא נדרש ואם הם ידרשו לאמת ושוב לאמת את הכניסה שלהם לפגישה ולהתמודד עם מחסומי האבטחה, סביר להניח שהם לא יכנסו ואם הם יכנסו, הם יהיו עצבניים ואת זה אינך רוצה. נקודה.

האם Microsoft Teams יכולה להחליף את Zoom או להיפך?

ברמה הפנים ארגונית מיקרוסופט נמצאת כנראה בעמדה הטובה ביותר לפתות את משתמשי זום הנוכחיים לפלטפורמה שלה. אפליקציית Teams התפתחה עד לנקודה שבה היא מהווה כלי שיתוף פעולה אמין לשימוש פנימי לעסקים בכל הגדלים ומציעה יכולות רצויות בחבילת רישוי מוצרים שרוב הארגונים כבר מחזיקים. בנוסף, האינטגרציה המקורית של Teams עם תכונות וכלים אחרים של Microsoft 365 מעניקה לפלטפורמה יתרון מובהק מנקודת מבט של משתמש קצה ומנהל IT, שלא ניתן לשכפל בקלות עם Zoom.

למשתמשים מחוץ לארגון ואינם אינם חלק מעובדי החברה, הקושי גדול ומהווה מחסום כניסה ולכן זום הוא הפתרון הטוב ביותר.

שימוש ב- ZOOM וב- Microsoft Teams יחד

מכין ש- Teams טובה לצרכים פנים ארגוניים ו- Zoom טובה עבור משתמשים מחוץ לארגון, ישנם מקרים בהם חברה בוחרת להפעיל גם את Zoom וגם את Teams. החדשות הטובות הן שיש דרכים שבהן שני המוצרים יכולים לעבוד יחד.

זום מאפשרת להתחיל ולהצטרף לפגישות זום מתוך אפליקציית Microsoft Teams. כעת ניתן גם להתחיל שיחת Teams מתוך אפליקציית Zoom עם תכונת הפעלת האפליקציות של צד שלישי. תכונה זו מאפשרת למשתמשים להתחיל פגישות Teams מיידיות, להצטרף לפגישות Teams מתוזמנות או לבצע שיחת Teams מ-Zoom.

אבל, ארגונים שבוחרים לעבוד עם שתי הפלטפורומות, עושים שימוש ב- Microsoft Teams פנים ארגוני כי כל התשתית בדיגיטלית שלהם היא של מיקרוסופט, וכאשר הם עורכים וובינר ללקוחות, הם עושים שימוש בזום כי זה יותר קל ומכר ללקוחות.

שאלה: אנחנו עובדים עם Microsoft Teams… ורוצים לעשות וובינרים ללקוחות

החברה שלנו (2000 עובדים) עובדת עם Microsoft 365 (לשעבר Microsoft Office 365) ומשתמשת ב-Teams לצ'אט ושיחות וידאו בין עובדי הארגון. אנחנו עושים הרבה הדגמות מוצרים באמצעות זום למשתתפים חיצוניים, כלומר, לקוחות. האם כדאי לעשות שימוש גם ב-Teams עבור וובינרים "חיצוניים" וכך לעבוד עם מערכת אחת וגם לחסוך כסף?

תשובה: עבור לקוחות עשה שימוש בזום

Teams כחלק מחבילת Microsoft 365 טובה בעיקר לפעילות פנים ארגונית, כך היא תוכננה וכך טימס נבנתה. זה תמיד לא נוח, מורכב ומהווה בעיה כשאנשים חיצוניים לארגון מנסים להיכנס לשיחת וידאו ב- Teams.

חברות עובדות גם וגם. עם Microsoft Teams העבודה היא פנים ארגונית ועם ZOOM הפעילות היא עבור וובינרים למשתתפים מחוץ לארגון. לזום יש את הפונקציונליות הנדרשת לשיחות וידאו מול משתתפים שאינם חלק מהארגון

סיכום

לסיכום, גם Zoom וגם Microsoft Teams הם כלי וובינר נהדרים לעסקים, אבל השאלה היא עבור מי? או במילים אחרות: מי קהל היעד?

לצרכים פנים ארגוניים Microsoft Teams היא הבחירה. היא חלק מ- Microsoft 365, היא מתחברת לשירותי הארגוניים של מיקרוסופט בארגון, היא מאובטחת. משתמשים שאינם חלק מהצוות עשויים להתקשות להצטרף לשיחה.

לעומת זאת, אם הקהל שלך הוא לקוחות, אנשים שאינם חלק מהארגון, אז זום וובינר היא הפלטפורמה עבורך.

סימן ההיכר של זום הוא קלות השימוש שלו. ממשק המשתמש פשוט ואינטואיטיבי, והוא נראה ופועל באופן דומה על פני מספר מכשירים ופלטפורמות, ולא נדרש ידע טכני מהמשתתפים.