לוובינרים חיים יש את הריגוש התוסס והבלתי צפוי ולוובינרים אוטומטיים (מוקלטים מראש) יש את האפשרות לצפות מתי שמתחשק לך.

לשניהם יש את יתרונות וגם חסרונות, נכון?

ויש עוד אפשרות וקוראים לה וובינר חצי-אוטומטי

אבל איזה סוג של וובינר מתאים לך?

תוכן עניינים

הגדרה וסקירה

אם איי פעם תהית על מה הבאזז סביב וובינרים? אתה לא לבד! רק לסבר את האוזן, שיחות וידאו ו- וובינרים איתנו כבר מתחילת שנות ה- 2000, אבל הקורונה נתנה להם בוסט ענק וגרמה לשינוי בדרך בה אנחנו עובדים, מתקשרים, לומדים ו- מרחיבים אופקים. שיחות וידאו, וובינרים, כנסים וירטואליים הפכו לכלי שימושי ובגדול בחינוך ובעסקים.

בואו נפרק את זה ונסביר את ההבדל בין וובינרים חיים לוובינרים אוטומטיים ולוובינרים חצי-אוטומטיים.

וובינרים חיים

תאר לעצמך שאתה משתתף בכנס, אבל מהנוחות של הכיסא או הספה שלך. זה סמינר אינטרנט חי בשבילך! זהו אירוע מקוון, בשידור חי.

תחשוב על זה כעל דיון דיגיטלי שבו הדוברים חולקים את התובנות שלהם, ואתה יכול להרים את היד שלך (או ללחוץ על כפתור) כדי לשאול שאלה. זה מיידי, זה תוסס, וזה קורה עכשיו.

להלן כמה מקרי שימוש של וובינרים חיים:

  • השקות או הכרזות של מוצרים
  • הדרכה וסדנאות בזמן אמת
  • פאנל מומחים
  • ראיונות
  • מפגשי שאלות ותשובות עם מובילי תעשייה
  • אירועי קהילה או גיבוש צוותים

וובינרים אוטומטיים

עכשיו לגירסה המוקלטת של אותו דיון, שמתנגנת בכל עת שתרצה, גם בשעה 02:00 בלילה כשחושך בחוץ. ברוך הבא לעולם של וובינרים אוטומטיים. זהו תוכן מוקלט מראש, לאוו דווקא וובינר שהוקלט, זה יכול להיות כל סרט וידאו, המוגדר להפעלה בזמנים ספציפיים או לפי דרישה on-demand.

וובינר מוקלט נראה בדיוק כמו וובינר בשידור חי אלא שהמשתתף לא יודע וגם לא יכול לדעת האם הוא צופה בשידור חי או בהקלטה.

יש מקרים בודדים בהם המשתתף יכול לחשוד שזה וובינר מוקלט:
כאשר הוובינר נערך בשעות שברור לו, למשתתף, שהדובר ממש, אבל ממש לא שם או
בזמן הוובינר, בעוד הדובר מרצה במרץ, הוא, המשתתף, רואה שהוא, הדובר, הגיב באופן מפורט בתגובות. זה נדיר שמישהו יוכל גם לדבר באופן שוטף וגם להקליד בו-זמנית – עבורי זה בלתי אפשרי!

הערה: בדומה ל- VOD המכיל קטלוג של סרטי וידאו בהם אתה יכול לצפות בכל רגע, זה בדיוק on-demand webinar. מתי שבא לך לצפות, אתה בוחר, לוחץ וצופה.

החלק הטוב? אתה לא צריך לסנכרן את לוח הזמנים שלך עם המציג. בין אם אתה מתעורר מוקדם בבוקר או הולך לישון בארבע לפנות בוקר, הוובינר מחכה לך. VOD כבר אמרתי?

להלן כמה מקרי שימוש של וובינרים אוטומטיים (המוקלטים מראש):

  • קורסים / הדרכה
  • מפגשי הכשרה לעובדים חדשים או לקוחות
  • הדגמות מוצרים
  • אירועים וירטואלים לקהלים גלובליים באזורי זמן שונים
  • מצגות תוכן

האם זה מוסרי להפעיל וובינרים אוטומטיים?

וובינרים אוטומטיים יכולים להיות בעלי ערך רב לקהל שלך, לא פחות מאשר סרטון ביוטיוב. שידור חי ביוטיוב אפשרי, אבל הוא מצוין ובולט ואילו בוובינר אוטומטי לא ניתן להבחין האם השידור הוא חי או שידור חוזר ולכן עולה השאלה האתית.

זהו קו דק, כי זה עשוי להראות שאתה "עובד" על הלקוחות שלך וגורם להם להאמין ששידור שאינו חי הוא שידור חי.

אם זה לא נוח לך, נסה למסגר את הוובינרים האוטומטיים כמצגות מתוזמנות או סדנאות אינטראקטיביות.

יש פלטפורמות לשידור וובינרים אוטומטיים שניתן באמצעותם לתזמן הודעות צ'אט מזויפות, מספרי משתתפים מזויפים, שאלות polls מזוייפות וכן הלאה.
אני נגד!

וובינרים עוסקים בבניית מערכות יחסים משמעותיות עם הקהל שלך. התחלת מערכת יחסים עם מידע מטעה או מזויף היא כנראה לא הדרך הטובה ביותר לבנות קשר חזק.

וובינר אוטומטי הוא כלי, וכמו כל כלי, הכל תלוי איך אתה משתמש בו. אם אתה עוקב אחר שיטות מסוימות ואתה שקוף עם הקהל שלך, אז אין מה לדאוג.

אם אתה באמת רוצה להישאר בצד הבטוח, אתה יכול לעשות גם וגם, זה נקרא "וובינר חצי אוטומטי" בו המצגת היא אוטומטית אבל כל השאר חי, ואתה תהיה שם כדי ליצור איתם אינטראקציה במהלך האירוע.

ועל כך בהמשך, ובינתיים נתקדם.

ההבדל העיקרי בין וובינר חי לבין וובינר אוטומטי

רמת אינטראקציה

וובינרים חיים הם המקום שבו מתרחש קסם הספונטניות. השתתפות בשיחה בזמן אמת, מתן משוב מיידי וחוויה של חוסר ודאות מה הולך לקרות או למה לצפות, יכולים ליצור חוויה בלתי נשכחת ומשפיעה עבור המשתתפים.

לעומת זאת, וובינרים אוטומטיים, למרות שהם יעילים, חסרים את המעורבות הספונטנית הזו. הם יותר כמו צפייה בסרט דוקומנטרי שהופק היטב, אך ללא אינטראקציה בזמן אמת.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת יש וובינרים חצי-אוטומטיים

מה זה וובינר חצי-אוטומטי?

זהו שילוב של וובינר חי וגם וובינר אוטומטי. הוא נהנה מהיתרונות של שני הצדדים ואני אסביר.

רק רגע!

אם זה וובינר חי וגם וובינר אוטומטי למה זה לא נקרא "וובינר היברדי"? כמו למשל "מכונית היברידית"?

שאלה מצויינת.

וובינר היברידי זה אירוע פרונטלי שמשודר בשידור חי באינטרנט – וובינר, ומכיון שהמונח "וובינר היברידי" תפוס אז קראתי לוובינר בשידור חי שעושה שימוש בהקלטה – "וובינר חצי-אוטומטי"

לוובינר חצי-אוטומטי יש מועד. המשתתפים בוובינר חצי-אוטומטי צופים ושומעים וידאו מוקלט. הדובר ואנשי הצוות נמצאים בשידור החי עם מיקרופונים סגורים ומצלמות סגורות, רואים את השאלות של המשתתפים בזמן אמת ועונים עליהן בהקלדה כאשר הוידאו מתנגן.

בוובינר חצי אוטומטי יש אינטראקציה כי המשתתפים שואלים בזמן אמת ומקבלים תשובה בהקלדה בזמן אמת.

עם סיום הפעלת הוידאו המוקלט, הדובר פותח מיקרופון ומצלמה ועונה על שאלות ושוב יוצר אינטראקציה והפעם בקולו ובזמן אמת עם המשתתפים.

עוד הבדלים עיקריים בין וובינר חי לבין וובינר אוטומטי

חוויה עקבית

בוובינר אוטומטי החוויה נשארת זהה לכל המשתתפים, לא משנה באיזה מועד הם השתתפו בוובינר, כי זה אותו וובינר בדיוק (וידאו), מה שמבטיח עקביות. תחשוב על זה כמו לצפות בסרט וידאו ביוטיב שוב ושוב ושוב. זה אותו סרט והחוויה אותה חוויה.

וובינרים חיים, לעומת זאת, מספקים חווייה שיכולה להיות שונה. זה אף פעם לא אותו דבר בדיוק. גם אם הדובר מיומן וגם אם הוא יודע מה לומר וגם אם הוא העברי את אותו נושא בדיוק כבר בפעם "המי יודע כמה", בכל פעם שהא מדבר זה יהיה שונה, זה יהיה משהו אחר. פעם זה האנרגיות, הלבוש, טון הדיבור וכמובן התוכן.

יכולת להגדיל את מספר המשתתפים ללא גבולות

לוובינר חי יש מגבלה של גודל החדר הוירטואלי, בין אם זה 500, 1,000 או 3,000, 5,000 או 10,000. כמות המשתתפים מוגבלת גם בגלל הצורך של המערכת לאפשר מעורבות של כל כך הרבה משתתפים.

בוובינר אוטומטי בו המשתתפים צופים בוידאו ממש כמו יוטיוב, אין מגבלה באמת של מספר צפיות.

גמישות בתזמון

וובינרים אוטומטיים מוכן לצפייה בכל רגע אם הם וובינרים לפי דרישה on-demand. לא משנה מתי תחליט לצפות בוובינר, הוובינר עומד לרשותך, ממש כמו שירות VOD אצלך בטלוויזיה.

לוובינרים חיים יש מועד, ממש כמו משחק הכדורגל המשודר ישירות מהמגרש, ממש כמו נאום הנשיא המועבר ישירות מבית הנשיא בירושלים.
כדי לצפות בשידור החי במועד שבו הוא נערך, אתה צריך לסנכרן את לוח הזמנים שלך ולהיות בזמן שנקבע עם מכשיר המחובר לאינטרנט וכמובן עם הקישור לשידור.

חוסר ודאות

באירועים חיים יש חוסר ודאות מסויים לגבי מה הולך לקרות, למשל: דובר שבטעות השאיר את הנייד שלו פתוח ומקבל שיחה באמצע דבריו, או דובר ששכח לסגור את דלת חדרו וילדיו הקטנים נכנסים לשידור או החתול של הדובר קופץ על המקלדת ויש עוד הפתעות מהסוג הזה.

וובינרים אוטומטיים הם למעשה שידור של סרט וידאו שהוקלט מראש. זה יכול להיות הקלטה של וובינר שנערך לפני שבוע או הקלטה שנעשתה במשרד או באולפן צילום. בכל מקרה, ההקלטה, היכן שלא בוצעה, תעבור עריכה ושיפור של ויזואל ושל סאונד כדי להבטיח את איכותו של התוכן. בוובינר אוטומטי אין הפתעות.

אתגרים טכנולוגיים

בוובינרים חיים יש אתגרים טכנולוגיים, למשל: דובר ששכח לפתוח מיקרופון (מוכר?) או דובר שמשתף את המסך/אפליקציה הלא נכונה או דובר שבטעות משתיק את המיקרופון שלו באמצע דבריו ויש עוד הפתעות מהסוג הזה.

וובינרים אוטומטיים הם למעשה שידור של סרט וידאו שהוקלט מראש ועבר עריכה. זה לא טייק אחד כמו וובינר חי. מכיון שההקלטה נעשת ללא משתתפים, אפשר להקליט את אותו קטע שוב שוב עד לקבלת תוצאה רצוייה ואותה לכלול בהקלטה ובשידור.

גם אם היו אתגרים טכנולוגיים בהקלטה, הם יחתכו בעריכה ובוובינר האוטומטי יראה הכל "חלק" מבחינה טכנולוגית.

וובינר חי לעומת וובינר אוטומטי

וובינר בשידור חי וובינר אוטומטי וובינר חצי-אוטומטי
אינטראקציה בזמן אמת משתתפים יכולים להקליד שאלות ולקבל תשובות בהקלדה או בקול. דובר שואל שאלות בקול ומקבל תשובות בהקלדה מהמשתתפים. דובר מפעיל שאלות polls במהלך הוובינר ומתייחס לתשובות שהתקבלו. תקשורת בעיקרה היא חד-צדדית. המשתתפים שואלים שאלות בהקלדה אבל אין מי שיענה, דובר שואל שאלה והוא לא נמצא כדי להתייחס לתשובות שהקלידו המשתתפים. זוהי אינטאקציה מזוייפת. משתתפים יכולים להקליד שאלות ולקבל תשובות בהקלדה או בקול. הדובר מפעיל שאלות polls במהלך החלק החי של הוובינר
מועד יום ושעה מסויימים יום ושעה מסויימים (אוטומטי) או בכל עת (on-demand) יום ושעה מסויימים
השידור הבא תלוי ביכולת ובזמינות של הדוברים אינו תלוי בדבר תלוי בזמינות של הדוברים
מעורבות המשתתפים מעורבות גבוהה: משתתפים שואלים שאלות בהקלדה ומקבלים תשובה מיידית מהדובר והצוות, הדובר מפעיל שאלות Polls אין. משתתפים יכולים להקליד שאלות אבל אין מי שישיב להם. משתתפים עונים לשאלות polls אבל אין מי שיתייחס למה שבחרו. מעורבות גבוהה: משתתפים שואלים שאלות בהקלדה ומקבלים תשובה מיידית מהדובר והצוות. הדובר מפעיל שאלות polls במהלך החלק החי של הוובינר.
אתגרים טכנולוגיים שידור בזמן אמת, טייק אחד. הכל קורה כאן ועכשיו. אין. הוידאו עבר עריכה. בחלק של השידור החי הכל קורה כאן ועכשיו.
התאמת התוכן למשתתפים הדוברים יכולים להתאים את תוכן דבריהם לאירועים שבחדשות, למזג האוויר, לשאלות שמקלידים המשתתפים, לתשובות שהמשתתפים עונים ב- polls התוכן קבוע ואין שום התאמה תוכן ההרצאה קבוע כי זוהי השמעה של וידאו שהוקלט. בחלק החי של הוובינר, יכול הדובר לעשות התאמה למשתתפים.
יצירת דחיפות יוצר אווירה של דחיפות אצל המשתתפים, צפייה וכמובן סינכרון ביומן. אין דחיפות. אם לא תוכל לצפות בוובינר היום, אז יש עוד תאריכים בהם ניתן לצפות ואם זה וובינר on-demand אז תוכל לצפות בוובינר מתי שנוח לך. על פניו וובינר on-demand הוא יותר נוח, אבל שאלה היא "האם זה שניתן לצפות בוובינר מתי שאפשר, תביא משתתפים או שהם בעומס התכנים והאירועים לא יגיעו לצפייה?" יוצר אווירה של דחיפות אצל המשתתפים, צפייה וכמובן סינכרון ביומן.
מענה אישי דוברים והצוות מתייחסים באופן אישי לשאלות המשתתפים. אין דוברים והצוות מתייחסים באופן אישי לשאלות המשתתפים.
תיאום דוברים צריך לתאם את כל הדוברים לאותו יום ולאותה שעה ניתן להקליט כל דובר בנפרד ניתן להקליט כל דובר בנפרד, אבל לחלק החי של הוובינר צריך לתאם יום ושעה

יתרונות וחסרונות של וובינרים חיים

וובינרים חיים הם השיטה המועדפת עבור רבים מבין לקוחותיי. הם מביאים תחושה של מיידיות ומעורבות עם המשתתפים המזכירה כנסים או סמינרים פרונטליים.

עם זאת, האפשרות של וובינר אוטומטי נמצאת "שם".

כמו כל דבר, וובינרים חיים מגיעים עם סט יתרונות ואתגרים משלהם. בואו נפרט את היתרונות והחסרונות כדי לתת לך תמונה ברורה יותר.

יתרונות של וובינרים חיים

יש סיבה למה וובינרים חיים הם כה שכיחים.

אינטראקציה אותנטית: זה קורה כאן ועכשיו, בזמן אמת וזה מבטיח מעורבות אמיתית וספונטניות.

חיבור ישיר: הזדמנות ייחודית ליצור קשר עם המשתתפים. הם רואים אותך ושומעים אותך, יכולים לחוות אותך במשך זמן רב.

משוב מיידי: משתתף בוובינר שואל שאלה? אתה יכול לטפל בשאלה על ידי מענה בהקלדה או בקול שקורה כאן ועכשיו בזמן אמת.

התרגשות: בדיוק כמו מופע חי, אי אפשר לדעת מה יקרה.

חסרונות של וובינרים חיים

לכל מטבע יש שני צדדים. את היתרונות פירטתי אז עכשיו נעבור לחסרונות, או יותר נכון לאתגרים.

אתגרים טכנולוגיים: הדוברים בוובינר הם לאוו דווקא מהירי מקלדת. הם מומחים בתחומם, אבל כשזה נוגע לעניינים מחשב טכניים, כמו לפתוח מיקרופון או מצלמה או לשתף מסך, איך לומר, זה לא תמיד הולך להם בקלות ובאופן אינטואיטיבי והם יכולים להתמהמה או "ללכת לאיבוד".

מגבלות אזור זמן: התזמון הקבוע עשוי להחריג משתתפים פוטנציאליים מאיזורי זמן שונים בעולם.דורש הכנה נוספת: הבטחת רציפות השידור פירושה חזרות והכנות.

אירוע חד פעמי: אם מישהו מפספס אותו, הוא פספס את החוויה החיה ויש לזה משקל.

יתרונות וחסרונות של וובינרים אוטומטיים

וובינרים אוטומטיים מספקים נוחות למי שמארגן את הוובינר. המארגן נינוח, פחות לחוץ: יש זמן לצילום, יש זמן לעריכת ההקלטה כדי שהכל יצא טיפ-טופ.

במידה והתכנון הוא לביצוע חוזר של הוובינר, וובינרים אוטומטיים מאפשרים למארגן פעולת הכנה מאסיבית להכנת ההקלטה, אבל אחר כך, המשאבים המושקעים בכל וובינר קטנים יחסית.

אבל, כפי שאתה יכול לנחש, בצד ההטבות של וובינרים אוטומטיים יש גם מלכודות.

יתרונות של וובינרים אוטומטיים

גמישות: בעת הרשמה לוובינר אוטומטי, מוצעים מספר מועדים מהם המשתתפים יכולים לבחור את המועד (יום, שעה) המתאים להם. נוח לך לצפות בוובינר בבוקר? אין בעיה. רוצה לצפות בשעות הערב אחרי שהילדים נרדמו? אין בעיה. רוצה לצפות בוובינר עכשיו? אין בעיה (לוובינר אוטומטי on-demand)

עקביות: התוכן הוא אותו תוכן בכל סשן של וובינר אוטומטי, מה שמבטיח חוויה אחידה לכולם.

טווח הגעה רחב: אין ענין של איזורי זמן, של שעות משרד או פנאי – כל אחד יכול לצפות מתי שנוח לו מסביב לשעון.

לחץ מופחת: יש ודאות כמעט מוחלטת ולכן יש פחות דאגה לגבי מהלך הוובינר.

חסרונות של וובינרים אוטומטיים

עם זאת, לא הכל ורוד. הנה כמה היבטים שכדאי לחשוב עליהם.

מרגש: צפייה בסרט וידאו לא מעוררת התרגשות. בשביל שידורים חיים של אירועים, אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף ולטוס לצד השני של העולם – כנראה שזה בעל ערך עבורם. יש הטסים למשחק כדורגל, יש הטסים להופעה של זמר, יש הטסים להרצאה של מנטור.

חוסר מעורבות בזמן אמת: המשתתפים יכולים לשאול שאלות אבל הם לא יקבלו תשובות במהלך הוובינר, אלא רק אחריו.

פוטנציאל לתוכן מיושן: ככל שהזמן עובר, ייתכן שהתוכן שהוקלט, איי שם בעבר, יזדקק לעדכונים כדי להישאר רלוונטי.

פחות אישי: מרגיש יותר כמו צפייה בסרט וידאו ביוטיוב מאשר פגישה אונליין אחד על אחד.

יתרונות וחסרונות של וובינרים חצי-אוטומטיים

לוובינרים חצי-אוטומטיים יש קצת מוובינרים בשידור חי וקצת מוובינרים אוטומטיים. הם מספקים נוחות למי שמארגן את הוובינר: נינוחות, רוגע: יש זמן לצילום, יש זמן לעריכת ההקלטה כדי שהכל יצא טיפ-טופ.

בזמן השידור החי של הוידאו המוקלט, כל מה שעל הדובר לעשות זה להיות מאחורי הקלעים ולהתייחס לשאלות המשתתפים בהקלדה. לאחר שההקלטה הסתיימה להתנגן, פותח הדובר מיקרופון ומצלמה וממשיך להתייחס לשאלות המשתתפים, אלא שהפעם זה בקול.

אבל, כפי שאתה יכול לנחש, בצד ההטבות של וובינרים חצי-אוטומטיים יש גם חסרונות.

יתרונות של וובינרים חצי אוטומטיים

אינטראקציה אותנטית: בחלק החי של הוובינר.

מעורבות בזמן אמת: המשתתפים יכולים לשאול שאלות והם מקבלים תשובות במהלך הוובינר, בזמן אמת.

חיבור ישיר: הזדמנות ייחודית ליצור קשר עם המשתתפים. הם רואים אותך ושומעים אותך, יכולים לחוות אותך במשך זמן רב.

משוב מיידי: משתתף בוובינר שואל שאלה? אתה יכול לטפל בשאלה על ידי מענה בהקלדה, כל עוד ההקלטה מתנגנת, או בקול בחלק החי של הוובינר.

לחץ מופחת: יש ודאות כמעט מוחלטת ולכן יש פחות דאגה לגבי מהלך הוובינר בחלק בו הוידאו שהוקלט מראש מתנגן. בחלק החי בו הדובר פותח מיקרופון ומצלמה יש יותר לחץ וזה מובן.

חסרונות של וובינרים חצי אוטומטיים

עם זאת, לא הכל ורוד. הנה כמה היבטים שכדאי לחשוב עליהם.

לוגיסטיקה ותיאומים: הדובר והצוות צריכים להיות נוכחים בוובינר. בחלק הראשון הדובר ללא מיקרופון וללא מצלמה ומתייחס למה שמקלידים המשתתפים, ובחלק החי של השידור הוא פעיל. זה דורש היערכות.

אין חיסכון כספי: וובינר חצי אוטומטי הוא וובינר בשידור חי בו מוצג סרטון וידאו שהוקלט מראש. זה מחייב את כל הצוות להיות נוכח בשידור החי.

פוטנציאל לתוכן מיושן: ככל שהזמן עובר, ייתכן שהתוכן שהוקלט מראש דורש עדכונים כדי להישאר רלוונטי.

מתי לבחור בוובינרים בשידור חי לעומת וובינרים אוטומטיים

לכל סוג של וובינר יש את הקסם שלו, והבחירה הנכונה תלויה בחוויה שאתה שואף לספק ללקוחות בין אם הם לקוחות פוטנציאלים או לקוחות בפועל: חוויה חיה ובועטת עם טון של אדרנלין? מוכנים להתרגשות? לצפייה? וגם למתח והחרדה. קשה לעמוד בפני הפיתוי של אינטראקציה בזמן אמת.

היכן וובינרים חיים באמת זוהרים?

השקות מוצרים או שירותים: תארו לעצמכם את הבאזז של חשיפת מוצר או שירות. וובינר חי מאפשר לך ללכוד את המהות הזו, לבנות ציפייה ולחגוג עם הקהל שלך בזמן אמת.

משוב בזמן אמת: משוב מיידי הוא זהב. משיק רעיון חדש או מחפש תגובות מיידיות? מפגשים חיים מאפשרים לך לאמוד תגובות תוך כדי תנועה, הסתגלות תוך כדי תנועה.

מפגשים אינטראקטיביים: בין אם מדובר בסדנאות מעשית, מפגשי שאלות ותשובות, אינטראקציה בזמן אמת מעודדת מעורבות, והופכת את התוכן לבלתי נשכח.

אוטומציה

כאשר אמינות פוגשת גמישות, וובינרים אוטומטיים עומדים בראש. בואו נגלה את התרחישים שבהם הם מחוללים פלאים:

מכירה: וובינרים אוטומטיים מציעים נוחות, ומאפשרים לך למכור למשתתפים שוב ושוב ושוב. כמו שאמרה לי אחת הלקוחות העורכת שיחות מכירה אחד-על-אחד. "התעייפתי" היא אומרת. "אתה יודע כמה זה מעייף לעשות שיחת מכירה ועוד שיחת מכירה ועוד שיחת מכירה וכך כל היום. במקום זאת, אני רוצה להקליט פעם אחת, לשדר ולמכור כמה פעמים שארצה לכמות גדולה של אנשים. כל מה שצריך לעשות זה לשווק את וובינר המכירה.".

וובינר אוטומטי מתאים למעמד מכירה של 1 מול רבים.

תוכן ירוק עד: וובינרים אוטומטיים מבטיחים שנושאים שהם נכונים תמיד, יישארו נגישים, וימשיכו לספק תובנות ללא קשר למועד הגישה אליהם ותך כדי זה יגדילו את רשימת התפוצה.

קהל בינלאומי: עם קהל עולמי, סנכרון לוחות זמנים יכול להיות מסובך. הפעלות אוטומטיות מגשרות על הפער הזה, ומבטיחות שהתוכן זמין בכל פעם שהמשתתפים נמצאים.

עקביות: וובינרים אוטומטיים מבטיחים אחידות, ומבטיחים אותה חוויה לכולם, בכל פעם.

שיטות עבודה מומלצות

בין אם אתה נוטה לספונטניות ולהתרגשות של וובינרים חיים או לנוחות של וובינרים אוטומטיים, יש כמה כללי זהב שכדאי לזכור. תחשוב על אלה בתור הרוטב הסודי להצלחת הוובינר שלך, לא משנה באיזה פורמט אתה בוחר:

קהל יעד: הקפד לזהות את קהל היעד שלך כדי לוודא שהתאמת את הוובינר שלך לאנשים הנכונים. לאחר מכן, צור משפך שיווקי אוטומטי של וובינרים כדי לגרום לקהלים אלה להירשם.

דף נחיתה: דף הנחיתה של הוובינר שלך הוא הדבר השני שהקהל שלך יכול לראות (הדבר הראשון הוא מודעה או מייל או הודעת טקסט). הקפד לעצב אחד שנראה טוב, אינפורמטיבי, מניע לפעולה וברור כדי להבטיח שאתה משאיר רושם ראשוני טוב.

מיילים בעברית: הקפד להשתמש במיילים כדי לתזכר את הלקוחות שנרשמו. שלח לפחות 3 מיילים של תזכורות ובעברית.

תוכן: ללא קשר לפורמט, אם התוכן שלך אינו בעל ערך חבל על כל המאמצים שלך. ודא שהמצגת שלך ברורה, תמציתית ועמוסת ערך.

הנגשה: ודא שכולם יוכלו להצטרף וליהנות מהתכנים. עשה שימוש בכתוביות או תמלול סימולטני או תרגום לשפת הסימנים למי שצריך.

זמן: וובינר מדהים ללא משתתפים הוא הזדמנות שהוחמצה. השתמש במדיה חברתית, קמפיינים בדוא"ל או היעזר בשותפים כדי להפיץ את דבר קיומו של הוובינר שלך.

משוב: לאחר הוובינר שלך, בקש מהמשתתפים למלא סקר שביעות רצון קצר. משוב זה, בין אם זה שבחים או ביקורת בונה, הוא בעל ערך רב עבור שיפורים עתידיים.

כעת, עם השיטות המומלצות האלה בערכת הכלים שלך, אתה מוכן ליצור וובינרים מדהימים, מלמדים ומעוררים השראה, לא משנה באיזה פורמט תבחר.

במה התמחור שונה בין פלטפורמת וובינרים חיה ואוטומטית?

תוכנות וובינרים לא בהכרח מסוגלות לערוך את כל סוגי הוובינרים. למשל, באמצעות זום ניתן לעשות וובינר חי ו- וובינר on-demand ונכון לכתיבת מאמר זה, אין וובינרים אוטומטיים בזום.

תוכנת וובינרים בשם EverWebinar בנוייה לוובינרים אוטומטיים. תוכנת ClickMeeting מאפשרת וובינר חי, וובינר אוטומטי ו- וובינר on-demand.

כאשר בוחנים את הפלטפורמות השונות, דבר אחד בולט: מבני תמחור. בדרך כלל פלטפורמות שמתמחות בשידור חי – התמחיר תלוי בקיבולת המשתתפים באולם הוירטואלי בעוד תוכנות וובינר אוטומטיות מתמחרות לפי מספר הוובינרים האוטומטיים.

מהי עקומת הלמידה לוובינר חי ולוובינר אוטומטי?

וובינר חי יכול להיראות מרתיע בהתחלה בגלל הדרישה לפרטים, החל מהגרפיקה דרך הכנת הדוברים והמוכנות לאתגרים טכנולוגים בלתי צפויים.

וובינרים אוטומטיים מציגים בדרך כלל הגדרה פשוטה יותר. ברגע שהתוכן שלך מוכן ומועלה, הפלטפורמה מטפלת בתפעול ההקלטה. עם זאת, ליצירת תוכן מוקלט מראש יש גם אתגרים!

עבור שני הפורמטים, השקעת זמן בהבנת תכונות הפלטפורמה ואולי כמה ריצות ניסיון יכולות להפוך את המסע שלך לחלק יותר.

האם וובינרים אוטומטיים נתפסים כפחות אמיתיים מאלו חיים?

זה מיתוס נפוץ כאשר אנשים שוקלים את האותנטיות בוובינרים חיים לעומת נוחות בוובינרים אוטומטיים.

הנה הסקופ: וובינר אוטומטי, אם הוא אינו on-demand, מרגיש לגמרי אמיתי. מעט משתתפים, אם בכלל, ידעו לומר האם זה שידור חי או הקלטה.

כדי לקיים מעורבות שייתן למשתתפים תחושה ולא רק של שידור חי, אפשר לעשות וובינר חצי-אוטומטי.

איזה פורמט של וובינר מתאים לעסק שלך?

המפתח הוא להבין את הקהל שלך ולספק ערך, בין אם מדובר בוובינר בזמן אמת או בוובינר אוטומטי מוקלט מראש.

בוובינרים חיים יש אינטראקציות בזמן אמת, ומעניקים את הבאזז המיידי של חיבור ומעורבות. וובינרים אוטומטיים מציעים נוחות, הן למארגן האירוע והן למשתתפים אבל כפי שראיתם לכל סוג יש יתרונות וחסרונות ואולי דרך הביניים של וובינרי חצי-אוטומטיים מתאימה לך?

אין סוג אחד (חי, אוטומטי, חצי-אוטומטי) שמתאים לכולם. הבחירה שלך בין חי לאוטומטי לחצי אוטומטי עשויה להשתנות בהתאם לתוכן שלך, לקהל, וכמובן, לרמת הנוחות שלך.

לכן, בעודכם מהרהרים האם לבחור בשידור חי לעומת אוטומטי לעומת חצי אוטומטי, חשבו לא רק על הפורמט אלא על הסיפור שאתם רוצים לספר וכיצד תוכלו לספר אותו בצורה הטובה ביותר ולא פחות חשוב, חשבו איך אתם רוצים להעביר אותו בוובינר בצורה אפקטיבית שתישא תוצאות. שלושת המסלולים (חי, אוטומטי, חצי-אוטומטי) עם הגישה הנכונה, יכולים להוביל לחווייה בלתי נשכחת עבור הקהל שלך ולעזור לך לעמוד ביעדים העסקיים של העסק שלך.