אם ברצונך להעלות את מספר ההרשמות לוובינר שלך אתה צריך לוודא שאתה עושה או לא עושה את הדברים האלה בתהליך הרישום:
דף נחיתה
עשה, השתמש בדף הרשמה (הרשמה = נחיתה) שמכיל את כל הפרטים על הוובינר, כמו: תאריך, שעה, תכנית, תיאור ועוד כמה אלמנטים שידחפו אנשים להירשם וכמובן טופס שבאמצעותו ניתן להירשם.
הדף הזה חשוב במיוחד לגולשים שלחצו על מודעה שלך או על קישור ששלחת להם במייל.
דף הרשמה לוובינר עם התוכן שבו, זאת ההזדמנות שלך להרחיב על הנושא מעבר למה שתיארת במודעה ולהוביל את הגולשים לעבר טופס ההרשמה.
לפלטפורמת זום ZOOM יש דף הרשמה מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים. הטקסט שבו בשפה העברית צמוד לשמאל ולא לימין ואם תכתוב עברית ואנגלית באותה שורה, זה יהיה ממש בלגאן.
מעבר לכך, כמות התוכן מוגבלת. יש מגבלה של מספר תווים בטקסט; יש מגבלה ל- 2 תמונות בלבד, גודל תמונה ובמיקום קבוע.
שירות גוגל טפסים Google Forms הוא חינמי ויוצר טפסים פשוטים שמתאימים לרישום אבל זהו רק טופס. גוגל טפסים זה לא דף הרשמה לוובינר. נקודה.
גוגל טפסים זה טופס ותמונה שעושים את העבודה אבל נכשלים בלהרשים את הגולשים.
דוגמאות לדפי הרשמה לוובינר ממותגים, מעוצבים ומותאמים אישית
דף הרשמה לוובינר: מעוצב, בהתאמה אישית ובהתאם לדרישות שלך
מיתוג ועיצוב
עשה, עצב את דף ההרשמה שלך לוובינר כך שיהיה באותה שפה מיתוגית עם הפרסום שלך.
עיצוב מבולגן או מיושן יכול להרתיע גולשים ולגרום להם שלא להירשם.
השקעת הרבה מאוד מחשבה, זמן וכסף בפרסום. עיצבת מודעה מרשימה, ממותגת, מסקרנת, "שווה הקלקה".
את המודעה (תמונה) שיצרת אתה שולח במייל, בוואצטאפ, מפרסם בפייסבוק, גוגל או בפלטפורמות פרסום אחרות.
כאשר נרשמים פוטנציאליים לוחצים על המודעה (תמונה) בפרסום שלך בכל מדיה שהיא, ונוחתים בדף ההרשמה שלך הם מצפים שדף ההרשמה יראה לפחות מעוצב וממותג כמו המודעה עליה הם לחצו. זה מבטיח להם שהם הגיעו למקום הנכון, אחרת, הם יחשבו שזו טעות ולא ירשמו.
דף הרשמה שיש בו את הרכיבים הדרושים, ללא מגבלה, לא של כמות ולא של עיצוב: טקסטים, תמונות, וידאו, בולטים (נקודות), תמונות דוברים, לחצנים שכולם מעוצבים לפי כללי המיתוג של החברה: גדלים, צבעים, גופנים, צורות ועוד.
לפלטפורמת זום ZOOM יש דף הרשמה מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים. זום טוענים שניתן למתג ולעצב את דף ההרשמה המובנה בפלטפורמה שלהם אבל קשה לקרוא לזה מיתוג ועיצוב. בזום, אפשר לעצב את צבע הלחצן שבטופס. יופי! אפשר לקרוא לזה עיצוב דף הרשמה? אפשר להוסיף תמונה של לוגו החברה. נהדר! אפשר לקרוא לזה מיתוג?
5 סיבות למה כדאי להפסיק להשתמש בדף הרשמה של זום לרישום לוובינר
הטופס שיצרת בגוגל טפסים Google Forms עושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים. את הטופס ניתן לעצב: גופנים, גודל, צבע מסגרת, צבע רקע (מסביב לטופס). זה אמנם קצת יותר ממה שזום מאפשרים, אבל זה עדיין רחוק מאוד מלהיקרא מיתוג או עיצוב.
6 סיבות למה לא להשתמש בגוגל טפסים Google Forms לרישום לוובינר
שדות בטופס ההרשמה
עשה, צור טופס עם השדות עבור פרטי המידע שאתה באמת צריך שזה בדרך כלל: שם מלא, מייל, טלפון.
אל תיצור טופס עם הרבה שדות. גולשים נרתעים ממילוי טופס ארוך, גדול המכיל הרבה שדות.
יש מקרים בהם הטופס משמש כמסננת ואז נדרשים יותר שדות כמו, למשל, לסמן 'האם אתה משקיע כשיר' או לציין את 'מספר העובדים בחברה', אבל, במרבית המקרים מספיק: שם מלא, מייל, טלפון.
תמיד תוכל לאסוף מידע נוסף מהנרשמים ומהמשתתפים בוובינר, באמצעות סקר או משוב במהלך הוובינר או לאחר שהסתיים.
שעון סופר לאחור
עשה, כלול שעון סופר לאחור בדף ההרשמה לוובינר שלך. יש 2 דברים שדוחפים אנשים לפעולה: מגבלה של מקום ומגבלה של זמן. הנטייה הטבעית של אנשים היא לדחות ואתה צריך לעשות הכל כדי ל"דחוף" אותם להירשם.
בענין מגבלה של מקום, תכתוב בדף ההרשמה: "מספר המקומות מוגבל". בינינו אין מגבלה ותמיד אפשר להגדיל את מספר המושבים הוירטואלים בוובינר (זה רק ענין של כמה אתה מוכן לשלם), אבל יש למשפט הזה משמעות לנרשמים הפוטנציאלים.
בענין מגבלת הזמן, הצגה של שעון סופר לאחור ומציג את הזמן עד תחילת השידור החי, מזרזת את הנרשמים הפוטנציאלים להירשם.
לפלטפורמת זום ZOOM יש דף הרשמה מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בל"דחוף" את הגולשים להירשם. אין בו מנגנון של ספירה לאחור, כמו זה שבהמשך, שמלחיץ את הגולשים.
5 סיבות למה כדאי להפסיק להשתמש בדף הרשמה של זום לרישום לוובינר
שאלות ותשובות
עשה, תן תשובות לשאלות נפוצות.
לנרשמים הפוטנציאלים שהגיעו לדף ההרשמה שלך לוובינר יש הרבה שאלות וביניהן: כמה זה עולה? האם יהיה אפשר לקבל את ההקלטה לאחר הוובינר? מה אורך הוובינר? האם תהיה אפשרות לשאול שאלות במהלך הוובינר? מה צריך כדי להתחבר לוובינר? איך אקבל את הקישור להשתתפות?
אל תגרום לנרשמים הפוטנציאלים לוובינר שלך להסס ולו לרגע אחד. תראה להם שאני "מנחש" אותם ויודע מה מעניין / מעסיק / מטריד אותם ותן להם תשובה כדי שהם ירגישו שיש על מי לסמוך, מישהו שמבין אותם.
דף תודה
עשה, צור דף תודה שאליו מגיע מי שמילא את הטופס ולחץ על לחצן "שלח".
דף התודה הוא אישור הרשמה בו תחזור על הפרטים העיקריים של הוובינר, תציג הנחיות להמשך לגבי הפלטפורמה של הוובינר.
כך יוכלו הנרשמים לבדוק את התאימות של המכשיר שלהם להפעיל את תוכנת הוובינר ולהוריד את האפליקציה, במידה ונדרש.
בנוסף, בדף ההרשמה יש מקום להנחיות להוספת האירוע ליומן כדי להבטיח שיותר גולשים יגיעו לאירוע מבין אלה שנרשמו.
דף התודה צריך להיות מותאם אישית לגולש תוך ציון שמו. מילאת טופס הרשמה לוובינר. לחצת על לחצן "שלח", עברת לדף תודה ומה המשפט הראשון שאתה רואה בראש הדף: "תודה [שם שלך] על שנרשמת לוובינר [שם הוובינר]". מה אתה מרגיש? זה וואהו!
לפלטפורמת זום ZOOM יש דף תודה מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים ובטח שאינו מותאם אישית עם ציון שמו של הנרשם.
בדף תודה שאני בונה עבורך, המשפט הראשון שיראה הנרשם לאחר הרשמתו הוא: "תודה [שם שלך] על שנרשמת לוובינר [שם הוובינר]".
לפרטים צור קשר
מייל אישור הרשמה בעברית
עשה, שלח מייל אישור הרשמה מיד לאחר ההרשמה. ציין בבירור, בשורת הנושא, שזהו מייל 'אישור הרשמה'.
המייל צריך להכיל את פרטי הוובינר: תאריך, שעה וכן לחצן הוספה ליומן.
לפלטפורמת זום ZOOM יש מייל אישור הרשמה מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים. הוא באנגלית וצמוד לשמאל כך שטקסט בעברית לא נראה טוב ואם באותה שורה תכתוב עברית ואנגלית, זה יהיה בכלל בלאגן.
מייל אישור הרשמה בעברית מאת ZOOM
מיילים של תזכורת
עשה, שלח לפחות 3 מיילים של תזכורות: 1 שבוע לפני, 1 יום לפני, 1 שעה לפני.
תוכן מייל תזכורת צריך להיות דומה למייל אישור הרשמה בתוספת משפט אחד שמציין כמה זמן עוד נותר לקראת השידור החי.
כמובן, שגם במייל זה צריך להיות לחצן הוספה ליומן כדי שכמה יותר נרשמים יראו את דבר קיומו של הוובינר באפליקציית היומן שלהם.
לפלטפורמת זום ZOOM יש מייל תזכורת מובנה שעושה את העבודה אבל הוא נכשל בלהרשים את הגולשים. הוא באנגלית וצמוד לשמאל כך שטקסט בעברית לא נראה טוב ואם באותה שורה תכתוב עברית ואנגלית, זה יהיה בכלל באלאגן.
צ'אטבוט AI
האם אתה רוצה יותר הרשמות לוובינר שלך?
בוודאי שאתה רוצה וגם עשית הרבה כדי שזה יקרה: עיצבת את דף ההרשמה לוובינר, ניסחת כותרת ברורה ומושכת, כתבת תוכן המדגיש תועלות, יצרת "לחץ" להרשמה (מספר המקומות מוגבל), הוספת עדויות לקוחות, שעון סופר לאחור, בנית טופס, ענית על שאלות נפוצות (FAQs).
עכשיו תוסיף AI ChatBot לדף ההרשמה לוובינר שלך ותראה איך מספר ההרשמות נוסק אל-על.
- צ'אטבוט מבוסס AI בדף ההרשמה לוובינר שלך שמכיר את נושא הוובינר שלך, שמכיר את העסק שלך, שמכיר את המוצרים והשירותים שלך, שמכיר את הדוברים בוובינר שלך.
- צ'אטבוט חכם מבוסס AI שעונה תשובות ענייניות על שאלות המתעניינים, מסייע למי שהגיע לדף הנחיתה לוובינר, ומעודד אותו להרשם לוובינר.
- צ'אטבוט AI שהוא מומחה טוב לפחות כמוך, מנוסה, ידידותי ומגיב מהר.
- צ'אטבוט AI שכל תפקידו להביא לך יותר הרשמות.
- צ'אטבוט AI שעובד בשבילך 24/7 בדף ההרשמה לוובינר.
- צ'אטבוט AI שלא מתעייף לעולם.
- צ'אטבוט AI שעונה להרבה לקוחות במקביל.
צ'אטבוט AI = יותר נרשמים לוובינר.
מכיון שהצ'אטבוט עונה תשובות ענייניות, לא רק שיהיו יותר הרשמות לוובינר, אלא תשתפר גם שביעות הרצון של לקוחות שמגיעים לדף הנחיתה שלך והם יתרשמו מכך שאימצת טכנולוגיה מתקדמת כמו AI.
הדגמה של צ'אטבוט AI
הקמתי דף הרשמה לוובינר שבתוכו נמצא צ'אטבוט AI .
לחץ כאן, עבור לדף ההרשמה לוובינר לדוגמה (הוובינר הזה לא באמת יתקיים). אתה מוזמן ל"הכות את הצ'אטבוט" על משקל "הכה את המומחה? (הלו, זה רדיו?) של הגשש החיוור.
סיכום
כדי שיהיו יותר נרשמים לוובינר שלך ותוכל להחזיר את ההשקעה שלך בשיווק ובפרסום, אתה צריך שתהליך ההרשמה יהיה ממותג, מעוצב, ברור, ידידותי בהתאם לנקודות שפירטתי במאמר זה.
עבור על דף ההרשמה לוובינר שלך ודאג שכל המרכיבים יהיו שם. פנה אליי ואשמח לעזור.