נמאס לך לשלוח קישור כניסה ישיר לזום, ללא הרשמה מוקדמת ולהיות באי-ודאות האם יש מישהו שנושא הוובינר מעניין אותו או להיות בפחד שיהיו מעט משתתפים בוובינר שלך?
הגיע הזמן לוותר על האסטרטגיה המיושנת הזאת ולעבור לדף הרשמה (הקרוי גם דף נחיתה) שתוכנן במיוחד לרישום הוובינר שלך.
דף נחיתה לזום וובינר הוא דף אינטרנט עצמאי המתמקד במטרה אחת: לגרום לאנשים להירשם לזום שלך. על ידי שימוש בדף נחיתה, תוכל ליהנות ממגוון יתרונות שיעזרו לך למקסם את הצלחת הוובינר שלך. במאמר זה, אלמד אותך את היתרונות העיקריים של השימוש בדף נחיתה לרישום הוובינר שלך, וכיצד הוא יכול לעזור לך להגיע ליעדים שלך.
מאמר זה מיועד למי שעורך וובינרים באמצעות פלטפורמת זום, ללא דף הרשמה. הקישור שאתה שולח למשתתפים נראה כך (מספר אחר, כמובן):
https://us02web.zoom.us/j/83532784592
הערכה של כמות המשתתפים בזום
כדי להעריך את מספר המשתתפים, צריך לדעת את מספר הנרשמים.
אם אתה לא עורך הרשמה מוקדמת לזום וובינר, לא תוכל להעריך כמה משתתפים יהיו בשידור החי.
זה לא מדע מדוייק, אבל הרשמה מוקדמת לוובינר תתן לך מספר מוערך של מספר המשתתפים הצפוי לאגיע ואליו תוכל להיערך בהתאם. קח בחשבון ש- 30% עד 40% מאלו שנרשמו, אכן ישתתפו, זאת אומרת: יגיעו לשידור.
% המשתתפים מסך הנרשמים תלוי בהרבה גורמים: קהל היעד: לקוחות פוטנציאלים, לקוחות בפועל, ספקים, עובדים; מבנה המשפך השיווקי; נושא הוובינר: בריאות, פיננסים, תיירות, סייבר וכדומה; כמה תזכורות נשלחו במייל; השפה (עברית או אנגלית) בה נכתב מייל התזכורת; מספר תזכורות שנשלחו ב- SMS או ב- WhatsApp, יום בשבוע, שעה ביום ועוד.
לקוח, שהפקתי את הוובינר שלו, ביקש לערוך וובינר ללא הרשמה. הסברתי לו את היתרונות של דף הרשמה, שמיד תקרא עליהם, אבל בקשתו היהת ונשארה: זום וובינר ללא דף הרשמה וטעמיו איתו. הוובינר הזה פורסם ברשתות החברתיות ובערוצי מדיה אחרים בתקציב מכובד והשאלה הגדולה במהלך התקופה עד לוובינר היתה: כמה משתתפים יהיו?
למה זה חשוב לדעת?
לגבי המרצים, אין זה משנה האם יש אונליין 20 או 200 או 2,000 משתתפים. המצגת אותה מצגת והמילים הן אותם מילים.
אז למה זה חשוב לדעת כמה משתתפים צפויים להיות?
גם בדיגיטל יש מגבלות. האולם הוירטואלי של זום מגיע בכמה גדלים: 500 ואחר כך 1,000, ואחר מכן 3,000 והמדרגה הבאה היא 5,000 ויש יותר.
אני מעמיד לרשותו אולם וירטואלי של עד 500 אבל הלקוח רוצה להיערך ל- 3,000. המשמעות היא שצריך לרכוש את החבילה המתאימה.
נניח, לשם הדוגמה, שיגיעו לשידור החי פחות מ- 1,000. אם נקנתה, בתשלום, החבילה של ה- 3,000 אז סתם נזרק כסף מיותר כי ניתן היה להסתפק בחבילה של ה- 1,000. אם יגיעו יותר מ- 3,000 משתתפים לשידור החי, אז המשתתף ה- 3,001 ומעלה לא יוכל להיכנס. בעיה.
כל הדיון לעיל מתרחש כי אין הרשמה. לא יודעים כמה נרשמים, לא יכולים להעריך את מספר המשתתפים.
סוכנות פיננסים גדולה שהפקתי לה וובינר ללקוחות שיווקה את הוובינר באמצעות 106 סוכני ביטוח. כל סוכן, מאותם 106, שלח הזמנה ללקוחות שלו. פרט לכל נערכו קמפיינים פרסומיים ברשתות החברתיות ובערוצי מדיה נוספים. כל סוכן שלח קישור הרשמה ייחודי משלו וכך היה ניתן לעקוב אחרי מספר ההרשמות שינקפו לכל סוכן וסוכן.
כך נראת טבלת הסוכנים שהיפנו ומספר לקוחותיהם שנרשמו לוובינר.

מחלקת השיווק של הסוכנות, בראותה את המספרים האלה מתעדכנים מידי יומיים, יכולה לשפר את מאמצי השיווק, לעורר סוכנים שלא שלחו, או לברר מה קרה לסוכנים ששלחו והביאו למיעוט של הרשמות וכדומה.
ללא דף הרשמה, מה שתיארתי לא ניתן ליישום.
שיעור המרה גבוה
"שיעור המרה" מתייחס למספר האנשים שמבצעים את הפעולה הרצויה בדף הנחיתה שלך, כגון הרשמה לוובינר שלך, מבין אלה שהגיעו. היופי בשימוש בדף יתה שתוכנן במיוחד לרישום הוובינר שלך הוא שהוא מאפשר לך לייעל את התהליך, לבטל כל הסחות דעת ולגרום ליותר אנשים להרשם.
דוגמה: אם הגיעו לדף הרשמה שלך 100 איש ורק 26 נרשמו, אז שיעור ההמרה הוא 26% שהם 26 חלקי 100.
על ידי התמקדות ביעד בודד והוא 'רישום', אתה יכול ליצור חווית משתמש חלקה וישירה, שיכולה לעזור להגביר את שיעור ההמרה ולגרום ליותר אנשים להירשם לוובינר שלך. במילים אחרות, דף נחיתה המיועד אך ורק לרישום הוובינר שלך יכול לעזור להפוך יותר מבקרים לנרשמים, וזו המטרה הסופית של המאמץ השיווקי שלך בשלב זה.
הערה: לא כל מי שנרשם לוובינר, גם ישתתף אינו בהכרח מתרגם להשתתפות. לא כל נרשם בהכרח גם ישתתף בוובינר. הסטטיסטיקה העקבית היא שרק 30% עד 40% מבין אלה שנרשמו, אכן ישתתפו בוובינר. אומר זאת במילים אחרות: מרבית הנרשמים לא יגיעו לשידור החי! זה לא אומר שהנושא הספיק לעניין את הנרשמים. לא ולא. הם מגלים ענין בנושא הוובינר ולכן הם נרשמו. ענין אי-הגעתם לשידור החי והדרכים להגדיל את מספר המשתתפים מבין הנרשמים הוא ענין למאמר אחד, אבל דבר אחד ברור: יותר נרשמים = (שווה) יותר משתתפים. נקודה. זוהי המטרה של דף ההרשמה – לגרום ליותר אנשים להרשם מבין אלה שהגיעו אליו.
שיעור נטישה קטן
"שיעור נטישה קטן" מתייחס לאחוז המבקרים שעוזבים את דף הנחיתה שלך מבלי להרשם. מי שלא נרשם לוובינר שלך, נטש. במילים אחרות:
שיעור המרה + שיעור נטישה = 100%
שיעור נטישה גבוה מדף ההרשמה שלך לוובינר יכול להצביע על כך שדף הנחיתה שלך אינו מספק חווית משתמש טובה, או שהוא אינו רלוונטי ללקוחות שהגיעו אליו.
על ידי שימוש בדף נחיתה שתוכנן במיוחד עבור רישום לוובינר שלך, תוכל להפחית את שיעור היציאה על ידי מתן חוויה ממוקדת ורלוונטית שמנחה את המבקרים לקראת הפעולה הרצויה לך.
שימוש במסרים ברורים ותמציתיים, עיצוב נקי ומובנה, קריאה מושכת לפעולה, כל אלה יוצרים דף נחיתה שמגדיל את הסיכוי שהם ירשמו. שיעור יציאה קטן פירושו שיעור המרה גבוה וכך מאמצי השיווק שלך יעילים יותר.
חווית משתמש טובה יותר
"חווית משתמש טובה יותר" מתייחסת לשביעות הרצון והחווייה שיש לאנשים כשהם מקיימים אינטראקציה עם דף הנחיתה שלך. דף נחיתה מעוצב יכול לספק חוויה חלקה וידידותית למשתמש שעוזרת להנחות אנשים לקראת הפעולה הרצויה לך, כגון הרשמה לוובינר שלך. על ידי ביטול הסחות דעת והתמקדות במטרה אחת (מילוי טופס, הרשמה), אתה יכול ליצור דף נחיתה קל לניווט וקל להבנה, דבר שיכול לעזור להגביר את האמון של אנשים במותג שלך ולגרום להם להרשם.
בנוסף, דף נחיתה יכול גם לספק חוויה מושכת מבחינה ויזואלית התואמת את המותג שלך, מה שיכול לשפר עוד יותר את חווית המשתמש ולעודד אנשים להירשם לסמינר המקוון שלך. בקיצור, חווית משתמש טובה יותר יכולה לעזור להגדיל את שיעור ההמרה ולהפוך את מאמצי השיווק שלך ליעילים יותר.
תדמית מותג משופרת
"תדמית מותג משופרת" מתייחסת לתפיסה שיש לאנשים את המותג שלך וכיצד הם חווים אותו במוחם. דף נחיתה מעוצב יכול לעזור לשפר את תדמית המותג שלך על ידי הצגת האישיות, הערכים והשליחות הייחודית של המותג שלך. על ידי שימוש עקבי בצבעים, גופנים, עיצוב ו- טקסט, אתה יכול ליצור דף נחיתה המותאם לתדמית המותג שלך ועוזר לחזק אותו במוחם של המשתתפים הפוטנציאליים שלך.
בנוסף, דף נחיתה קל לניווט והמספק חווית משתמש נהדרת יכול גם לעזור לשפר את תדמית המותג שלך על ידי הוכחת המחויבות שלך לספק מוצרים ושירותים באיכות גבוהה. בקיצור, תדמית מותג משופרת יכולה לעזור לך לבנות אמון ואמינות עם הלקוחות הפוטנציאליים שלך, לחזק את האמון שלך עם לקוחות בפועל ולהגדיל את הסיכוי שהם ירשמו לסמינר האינטרנטי שלך.
קריאה לפעולה יעילה יותר
"קריאה יעילה יותר לפעולה" מתייחסת לשימוש בשפה משכנעת ובאלמנטים עיצוביים המעודדים אנשים לנקוט בפעולה רצויה, כגון הרשמה לסמינר האינטרנטי שלך. דף נחיתה מעוצב היטב לרישום הסמינר המקוון שלך (וובינר) יכול לעזור להפוך את הקריאה לפעולה שלך ליותר אפקטיבית על ידי הצבתה בחלק העליון של הדף וגם מרכז הדף וטקסט ברור מה אתה רוצה שאנשים יעשו. על ידי שימוש באלמנטים עיצוביים כגון לחצנים או כותרות, תוכלו להבליט את הקריאה לפעולה ולהגדיל את הנראות שלה.
בנוסף, על ידי שימוש בשפה מכוונת פעולה, הנקראת גם מיקרו-קופי. במקום "להרשם" או "השארת פרטים" רשום "הירשם עכשיו" או "שמור לי מקום" או "אסור לפספס!", תוכל להפוך את הקריאה לפעולה למשכנעת יותר ולעודד אנשים לנקוט פעולה. קריאה יעילה יותר לפעולה יכולה לעזור להגדיל את שיעורי ההמרה ולהפוך את מאמצי השיווק שלך למוצלחים יותר.
מעקב וניתוח נתונים טובים יותר
"מעקב וניתוח נתונים טובים יותר" מתייחס ליכולת לאסוף ולנתח נתונים על האופן שבו אנשים מקיימים אינטראקציה עם דף הנחיתה שלך וכיצד הם מגיבים למאמצי השיווק שלך. על ידי שימוש בדף נחיתה לרישום הוובינר שלך, תוכל לעקוב אחר מדדים חשובים, כגון: מהיכן הגיעו המבקרים (מקורות תנועה), מספר מבקרים, שיעור המרה. כל אלה יכולים לעזור לך להבין את האפקטיביות של מאמצי השיווק שלך. כלים כמו גוגל אנליטיקס יתנו בידך מידע מפורט על האופן שבו אנשים מקיימים אינטראקציה עם דף הנחיתה שלך וזה יעזור לך לשפר ולגרום ליותר הרשמות.
ניתן להשתמש במידע זה כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי יעילות השיווק בערוצי המדיה השונים, ביצוע אופטימיזציה של דף הנחיתה שלך ושיפור שיעור ההמרה שלך.
בנוסף, תוכל להטמיע קודי מעקב של פייסבוק, גוגל, אאוטבריין ופלטפורמות אחרות ובכך לתת לך אפשרויות נוספות לשיווק הוובינר. בקיצור, מעקב וניתוח נתונים טובים יותר יכולים לעזור לך לקבל החלטות מונחות נתונים ולשפר את האפקטיביות של מאמצי השיווק שלך.
הגדלת רשימת התפוצה
"הגדלת רשימת התפוצה" מתייחס למספר האנשים שנרשמו לקבלת עדכוני דוא"ל או חומרי קידום מכירות מהמותג שלך. על ידי שימוש בדף נחיתה לרישום הוובינר שלך הכולל בתוכו טופס רישום תהיה בידך רשימה של פרטי נרשמים. לכל נרשם: שם מלא, מייל, טלפון ואולי גם פרטים נוספים. את רשימת הנרשמים לוובינר שלך תוכל לטעון לרשימת התפוצה שלך ובכך להמשיך ולדוור אותם על הוובינר אליו נרשמו כמו גם על מוצרים ושרותים אחרים שלך.
בנוסף, על ידי פילוח רשימת הדוא"ל שלך בהתבסס על תחומי העניין וההתנהגויות של המנויים שלך, אתה יכול לשלוח מסרים ממוקדים ומותאמים אישית בדוא"ל שסביר יותר שיהדהדו עם הקהל שלך ויגדילו את המעורבות. בקיצור, הגדלת רשימת התפוצה יכולה לעזור לך להגיע ליותר משתתפים פוטנציאליים ולבנות קהל עוקבים נאמן יותר לאורך זמן והעיקר – זה שלך. הרשימה זה הנכס שלך.
הערה: אם עדיין אין לך רשימת תפוצה הנקראת גם ניוזלטר, כדי לך ומהר. זהו הנכס שלך, בהא הידיעה! ואם אתה חושב שהעוקבים שלך ברשתות החברתיות הם נכס שלך, אז אתה טועה ובגדול. העוקבים אחריך ברשתות החברתיות הם לא שלך, הם של בעלי הפלטפורמה. תדע את זה כשישהו או יסגרו את החשבון שלך. רשימה של לקוחות פוטנציאלים (שם מלא, מייל, טלפון) – זה נכס שלך.
סיכום
שימוש בדף נחיתה לרישום הוובינר שלך יכול להביא יתרונות רבים למאמצי השיווק שלך. משיעורי המרות גבוהים יותר ועד חווית משתמש טובה יותר, תדמית מותג משופרת וקריאה יעילה יותר לפעולה, דף נחיתה יכול לעזור לך להגיע ליעדים שלך ולמקסם את הצלחת הסמינר המקוון שלך. על ידי התמקדות במטרה אחת ומתן חווית משתמש ממוקדת ורלוונטית, תוכל להגדיל את שיעורי ההמרה ולהפחית את שיעורי היציאה מדף הכניסה.
בנוסף, מעקב וניתוח נתונים טובים יותר, הגדלת רשימת התפוצה, התאמה אישית טובה יותר יכולים לשפר עוד יותר את האפקטיביות של מאמצי השיווק שלך. בקיצור, שימוש בדף נחיתה לרישום הוובינר שלך יכול לעזור לך להגיע ליותר משתתפים פוטנציאליים ולגרום למאמצי השיווק שלך להצליח יותר.
אם אין לך דף הרשמה (דף נחיתה) לוובינר, למדת את כל היתרונות והבנת שאתה צריך לבנות אחד וזה המאמר שעליך לקרוא וליישם.
אם אתה עושה שימוש בדף הנחיתה המובנה של זום, אני משתתף בצערך (זה רק ביטוי). הדף עובד, אבל הוא לא ממותג ושום דבר היתרונות שציינתי לעיל לא ניתן לקבל מדף נחיתה של זום.
תאר לעצמך שהקהל שלך ראה את המודעה המהממת שיצרתה: צבעונית, מוקפדת, אסטטית, ממותגת. לחץ עליה והגיע לדף נחיתה חיוור, לא ממותג, צמוד לשמאל – זה דף הרשמה מובנה של זום – זה יוצר בלבול.
ולך אני מציע דף נחיתה מעוצב, מותאם אישית עם הצבעים, הלוגו, הגופנים, התמונות שלך.