אומרים כי "תמונה שווה אלף מילים" ואכן הצגה של תוכן בתמונות היא הרבה יותר מובנת, קליטה ויעילה מאשר תיאור מילולי.

אם "תמונה שווה אלף מילים", כמה שווה וידאו?

למרות שזה נשמע טוב, הרבה בעלי עסקים חוששים מלשתף את המסך שלהם עליו הם מציגים מצגת, תוכנה או וידאו במהלך וובינר. הנה 5 סיבות למה כן אפשרי עבורך לשתף מסך מהמחשב שלך.

רזולוציה

אם אתה מציג דברים גדולים על המסך שלך כמו תמונה רקע רק לשם אוירה, אז באמת הרזולוציה של התמונה לא חשובה. גם אם התמונה תראה מעט מטושטשת או לא ברורה, אצל המשתתפים, זה לא יפריע להם וגם לא יפריע לך – כי זאת תמונת רקע. אז איפוא הבעיה?

הבעיה היא שאתה רוצה לשתף עם המשתתפים בוובינר דברים קטנים המובעים על ידי אותיות וספרות כאשר הם חלק מתמונה, מסך או וידאו.

אז דע לך שזה אפשרי. אפשר להעביר תמונות ו- וידאו באיכות טובה מאוד, בצפיפות גבוהה שתאפשר תמונה חלקה, ברורה, קריאה בה ניתן להבחין בפרטים הקטנים.

כלי ציור

שיתוף מסך אינו מספיק. אם אתה רוצה למשוך את תשומת לב המשתתפים לתוכן שעל המסך אתה צריך לעזור להם. כאשר אתה מרצה בפני קהל והמצגת מופיעה מאחוריך, אתה עושה שימוש במצביע לייזר המציין נקודה אדומה, בדרך כלל, על פני המסך כדי למקד את הקהל. לתוכנת וובינר יש כלי ציור נוספים וחזקים הרבה יותר.

תוכנת וובינר מאפשרת לך לצייר על המסך: קוים וצורות בשלל צבעים כדי שאנשים יוכלו להתמקד בחלקים שונים של התוכן שאתה מציג

לפעמים, אתה רוצה שאנשים יתמקדו בחלקים שונים של המסך, אבל אינך רוצה לצייר על המסך. לרשותך מספר מצביעים pointers בהם תוכל לעשות שימוש כמו נקודה אדומה וחיצים בשלל צבעים.

כל ההערות הללו annotations נעשות בשכבת תצוגה שנמצאת מעל התוכן המוצג בחלון המשותף, כך שעם המעבר לשקף הבא אתה מוחק את שכבת הציור/הערות וממשיך לשקף הבא.

שיתוף מסך לא שלך

מציג בוובינר או בשיחת ועידה בוידאו אינטרנטית משתף את מה שמוצג במסך שלו בין אם זה מצגת, מסמך, דפדפן או סרט וידאו. לפעמים, יש צורך לשתף מסך של מישהו מהמשתתפים בוובינר. זה אפשרי! והכול נעשה בלחיצת כפתור בין אם הוא משתתף בוובינר באמצעות מחשב שולחני, טאבלט או מכשיר נייד.

אין צורך בכבלים! אין צורך בתוכנה מיוחדת, זה נעשה בדרך פשוטה וקלה ובלחיצת לחצן.

שיתוף וידאו בשידור חי

אני לא רוצה להלאות אותך בפרטים, אבל כדי להעביר וידאו בשידור חי נדרש להעביר את המסך מספר פעמים בשנייה דבר הקרוי FTS – Frames Per Second. ככול שמספר המסגרות המועברות לשנייה גדול יותר, כך השידור איכותי יותר במובן חלק יותר, ברור יותר, חד יותר.

כאשר מציגים תוכן סטטי כמו מצגת פאוארפוינט, מספר מסגרות המועבר בשנייה אינו חשוב בין אם זה יהיה 16, 24, 30 או יותר. אבל כאשר מדובר בוידאו, מה שנקרא streaming video, למספר המסגרות יש חשיבות עליונה.

לא כול תוכנת וובינר מאפשרת קביעה של מספר המסגרות המועברות בשנייה. המשמעות היא שהמציג רואה וידאו ברור, אבל לא בטוח שהמשתתפים רואים באותה איכות.

רק תוכנת וובינר אחת מאפשרת קביעה של מספר המסגרת בעת העברת וידאו וקול ולכן ניתן לשתף באמצעותה וידאו באופן איכותי.

פשוט עד כדי גיחוך

כדי לשתף מסך לא צריך קופסאות מיתוג ובקרה, לא צריך כבלים. צריך ללחוץ על הלחצן וזה כה פשוט. מיגוון האפשרויות העומד לרשותך, מוצג בדרך כלל בצורה גרפית וברורה לפניך: שיתוף מסך, שיתוף וידאו, שיתוף חלון בודד, שיתוף שולחן העבודה ועוד אפשרויות קלות להבנה ולבחירה לפי צרכיך.

סיכום

אין מה לחשוש משיתוף מסך. להיפך, שיתוף מסך שנעשה בצורה איכותית פותח בפניך אפשרויות חדשות ונוספות. הטכנולוגיה החדשה מאפשרת שיתוף לא רק של דברים "גדולים" אלא גם של פרטי פרטים וגם של סרטי וידאו שיהפכו את הוובינר שלך לחווייה.